Om jezelf heel en daadkrachtig te voelen, is het belangrijk dat je je beide ouders een even grote plek in je hart geeft. Je bent namelijk 50% uit je moeder ontstaan en 50% uit je vader ontstaan.

In je eerste levensjaren ( en de tijd van de zwangerschap) is de hechting met je biologische moeder zeer bepalend in de mate waarin jij je kan verbinden met het leven en in je volwassenrelaties.

De hechting met je vader begint vanaf je 6e levensjaar meer bepalend te worden. Zijn fysieke en emotionele aanwezigheid is belangrijk om je veilig en gesteund te voelen om de wereld te gaan ontdekken, om meer op eigen benen te gaan staan en vertrouwen te hebben in je eigen natuurlijke talenten en krachten.
Maar er is een kans dat hij er niet helemaal kon zijn of er emotioneel of fysiek helemaal niet was, door eigen trauma’s, vroeg overlijden of door scheiding van je ouders.

Mocht dit het geval zijn, dan is het aan jou, om als de volwassen man of vrouw die je nu bent, je vader zijn waardige plek te gaan geven en hem niet af te wijzen, te veroordelen of buiten te sluiten.

Doe je dit wel dan kan het gevolg zijn dat je een grote behoefte hebt om jezelf te bewijzen, vooral op carrière / werkgebied of dat je voortdurend op zoek bent naar erkenning. Mensen die hun vader afwijzen zijn vaak ook minder goed geaard, meer op een ongezonde manier met spiritualiteit bezig en zoeken een vaderfiguur, vaak in de vorm van een goeroe.

Lukt het je wel vriendelijk naar je vader te kijken en hem een plek in je hart te geven, dan zorgt dit voor een natuurlijke daadkracht, dan zorgt dit voor een fijn succes op werkgebied zonder dat het je te veel moeite kost.
Ook zorgt het waardig aannemen van je vader dat je je grenzen beter gaat voelen en gaat aangeven, dat je je veilig genoeg voelt om nee te zeggen en dat jouw plek in de wereld krachtiger wordt.
Weet dat hij de enige juiste vader is voor jou, want je hebt er maar 1.