Over mij – Ryanne van Hulst

Begeleider familieopstellingen & relatiecoach

Ik ben Ryanne van Hulst (1979). Dochter van mijn ouders, moeder van mijn dochter en vrouw van mezelf en mijn fantastische man André van de Kasteele. Ik leef, geef en ontvang vanuit liefde en plezier. Vanuit mijn wijsheid, systemische kijk en aanraking verbind ik lichaam, hart en ziel, wat zorgt voor innerlijke balans en vrijheid. Door ervaringen in het leven, groeit mijn bewustzijn en inspireer ik graag anderen om dit zichzelf ook te gunnen.

 

In 2004 heb ik mijn bachelor Sociaal Pedagogisch Hulpverlening behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vervolgens ben ik 7 jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerkster in het UMC St.Radboud. Mijn werkzaamheden bestonden uit de sociaal-emotionele begeleiding van zieke kinderen en hun ouders. Ik vond het ontzettend mooi werk om te mogen doen, ik deed alles vanuit mijn hart voor de kinderen en hun ouders. Alleen ergens diep van binnen in mijn lijf voelde ik dat de werkplek en de behandelmethodes niet meer klopte voor mij. Ik heb toen de keuze gemaakt om trouw te blijven aan mezelf en ik heb mijn baan opgezegd.

Vervolgens ben ik de opleiding Ayurvedisch MassageTherapie gaan volgen aan de Hogeschool Ayurveda in Nijmegen. Tijdens de opleiding ben ik gaan werken als (Ayurvedisch) massagetherapeut in het Therapeutisch Wellness Centre in Milsbeek. Ook heb ik een 1 jarige reis door Canada gemaakt, waar ik me verder hebt verdiept als Ayurvedisch massagetherapeut.

Met al deze kennis en ervaring voelde ik dat het tijd werd om mijn eigen praktijk te beginnen en deze is ontstaan in 2011.

Ik bleef me ontwikkelen als lichaamsgericht therapeut en voelde dat er meer nodig was dan alleen maar met het lichaam bezig zijn. Want wat ligt er nu werkelijk onder al die fysieke en emotionele klachtenpatronen? En toen kwam Familieopstellingen op mijn pad. Direct werd ik in de kern van mijn vraag geraakt en is er veel pijn en verdriet losgekomen. Dit gaf mij een groot gevoel van bevrijding en ruimte in mezelf. Ik voelde me rustiger en nieuwe inzichten kwamen in mijn bewustzijn. Eén ding wist ik zeker: “Dit wil ik ook heel graag doorgeven aan de mensen die bij mij in de praktijk komen, om precies die verdieping te kunnen geven waar ik naar opzoek was.”

In 2016 ben ik met groot enthousiasme de intensieve jaaropleiding Familieopstellingen bij Elmer Hendrix ( schrijver van het boek “Zinnen die de Ziel raken” en “Tao en de kunst van Familieopstellingen”) gaan volgen, dit heeft mijn leven, mijn kijk op het leven en op de problemen van mensen, totaal verandert. Het systemisch werken ben ik direct gaan integreren in mijn praktijk. Het maakt het onbewuste patronen bewust, dat wat je in eerste instantie niet ziet, wordt zichtbaar gemaakt door een familieopstelling. Terugkerende patronen, angsten, emoties, dynamieken, die vast zitten in je lichaam, in je geest en in je emoties, kunnen doorbroken worden door het systemisch werken.

Aangezien ik opgeleid ben en me laat inspireren door Elmer Hendrix en Els van Steijn (de Fontein) is mijn manier van werken nauw verbonden met die van hun.

De pure vorm van het systemisch werken heeft mijn werkwijze enorm verrijkt, ik kom direct tot de kern van hetgeen waar je tegen aan loopt op jouw levenspad, zodat je weer vrij, echt en gelukkig kan zijn in wie je werkelijk bent.

Waar ik al snel achter kwam door de vele familieopstelling sessies die ik begeleid heb, is dat de relatiedynamieken vanuit je gezin van herkomst, zich direct uit in je huidige volwassen relaties. Dit heeft alles te maken met de hechting met je biologische moeder en vader.

Steeds vaker kwamen er koppels in mijn praktijk die vastliepen in hun relatie en de behoefte hadden om hierin begeleiding te krijgen vanuit mijn systemische kijk op hun relatie. Hieruit zijn de relatieopstellingen voor koppels ontstaan. Ik zag hoe helder een opstelling liet zien wat er werkelijk tussen de partners in is gaan staan, waardoor de relatie niet meer voluit kon stromen. Dit inzicht zorgt dat de beide partners zichzelf weer beter gingen voelen en de ander weer konden zien, hierdoor kunnen de partners zich fysiek en emotioneel verbinden met elkaar.

Ik voel het nu dan ook als mijn missie, om de Liefde en dan vooral de ZelfLiefde in ieder mens weer te laten stromen, en dat kan alleen als jij op jouw juiste plek staat in het Leven (en in je relatie) en als jij jezelf eert in waar je vandaan komt en in wie je bent.

Massage en aanraking zal ik nog steeds blijven inzetten in mijn sessies, we hebben nu eenmaal ons lichaam nodig om te leven, onszelf te voelen en te voelen welke kant we mogen opgaan, alleen ik zal het niet meer aanbieden als losse dienst. Dit heeft te maken met de verdieping die er nodig is om werkelijk verandering te kunnen maken in je leven. Voor mij is die verdieping het systemisch werken, familieopstellingen en relatiecoaching.