Over mij – Ryanne van Hulst

Begeleider familieopstellingen & lichaamstherapeut

Ik ben Ryanne van Hulst (1979). Dochter van mijn ouders, moeder van mijn dochter en vrouw van mezelf. Ik leef, geef en ontvang vanuit liefde en plezier. Vanuit mijn aanraking verbind ik lichaam, hart en ziel, wat zorgt voor innerlijke balans. Door ervaringen in het leven, groei ik en inspireer ik graag anderen om dit ook te doen.

 

In 2004 heb ik mijn bachelor Sociaal Pedagogisch Hulpverlening behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vervolgens ben ik 7 jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerkster in het UMC St.Radboud. Mijn werkzaamheden bestonden uit de sociaal-emotionele begeleiding van zieke kinderen en hun ouders. Ik vond het ontzettend mooi werk om te mogen doen, ik deed alles vanuit mijn hart voor de kinderen en hun ouders. Alleen ergens diep van binnen in mijn lijf voelde ik dat de werkplek en de behandelmethodes niet meer klopte voor mij. Ik heb toen de keuze gemaakt om trouw te blijven aan mezelf en ik heb mijn baan opgezegd.

Vervolgens ben ik de opleiding Ayurvedisch MassageTherapie gaan volgen aan de Hogeschool Ayurveda in Nijmegen. Tijdens de opleiding ben ik gaan werken als (Ayurvedisch) massagetherapeut in het Therapeutisch Wellness Centre in Milsbeek. Ook heb ik een 1 jarige reis door Canada gemaakt, waar ik me verder hebt verdiept als Ayurvedisch massagetherapeut.
Deze 3 belangrijke fases in mijn leven, hebben de basisvorm gecreëerd voor mij als massagetherapeut nu en daar ben ik dankbaar voor.

Het moment dat ik de keuze maakte om mijn eigen massagepraktijk te beginnen, was heel spannend voor me. Ondanks dat ik het doodeng vond, voelde ik ook zoveel vertrouwen vanuit mijn hart en mijn hele bestaan. Ik wist dat dit mijn weg was en nog steeds is.

Met veel trots en dankbaarheid kijk ik dan ook terug naar mezelf en mijn praktijk, de groei en ontwikkelingen die we samen hebben door gemaakt de afgelopen jaren. Tegelijkertijd voelde ik wel dat het tijd was voor verdieping, zowel in mezelf als in mijn manier van werken. Wat ligt er nu werkelijk onder al die fysieke en emotionele klachtenpatronen? Vanuit deze vraag ben ik in aanraking gekomen met familieopstellingen. Direct werd ik in de kern van mijn vraag geraakt en is er veel pijn en verdriet losgekomen. Dit gaf mij een groot gevoel van bevrijding en ruimte in mezelf. Ik voelde me rustiger en nieuwe inzichten kwamen in mijn bewustzijn. 1 Ding wist ik zeker: “Dit wil ik ook heel graag doorgeven aan de mensen die bij mij in de praktijk komen, om precies die verdieping te kunnen geven waar ik naar opzoek was.”

In 2016 ben ik met groot enthousiasme de intensieve jaaropleiding Familieopstellingen bij Elmer Hendrix gaan volgen. De opleiding heeft mij inzichten en uitbreidingsmogelijkheden gegeven. Vooral in mijn eigen bewustzijnsproces heb ik weer veel mogen zien en voelen. Ik voel me nu dan ook trots en blij dat ik de eer heb om de unieke combinatie van lichaamstherapie en familieopstellingen samen te brengen. Met deze pure vorm van systemisch werken kan ik mensen begeleiden op hun levenspad: vrij, echt en gelukkig mogen zijn in wie je werkelijk bent.