Familieopstellingen in de groep

Tijdens een workshop bied ik een systemisch geschoolde blik op jouw leven, werk en degenen met wie je verbonden bent.

In mijn overtuiging en ervaring kan een opstelling een dieper inzicht geven in de dynamiek en de patronen die jij vaak onbewust draagt, vanuit jouw lot en familiesysteem. Een familieopstelling kan er voor zorgen dat je een nieuwe verhouding vindt tot eigen overtuigingen of levenssituaties, waardoor nieuwe mogelijkheden in zicht komen die jouw leven en werk kunnen verrijken. 

Werkwijze

Tijdens een familieopstelling in een groep breng je als vraagsteller een vraag of thema in. Het gaat om issues waar je tegenaan loopt in je leven. De begeleider zal vanuit jouw familiesysteem representanten (andere groepsleden) opstellen in de ruimte, die staan voor jouw familieleden. Hierdoor ontstaat er een zichtbare dynamiek waarin de emotionele spanningsvelden binnen deze familierelaties zich afspelen. Deze vorm van werken wordt ook wel systemisch werken genoemd.

De representanten bewegen vanuit de energie van jouw opgesteld familielid, de begeleider zal leiding nemen in dit proces daar waar nodig is.

Door dit fysiek in de ruimte te zien en te voelen, kan er al veel moois in jouw familiesysteem in beweging komen. Vooral omdat je met een groep bent zal de familiedynamiek nog krachtiger voelbaar zijn.

Ook is er de mogelijkheid om je op te geven als representant tijdens de workshop familieopstellingen. Dit is vooral bedoeld voor mensen die graag kennis willen maken met en willen ervaren wat een familieopstelling nou precies doet en in beweging brengt. Kosten daarvan kun je terugvinden bij “tarieven”.

Aangezien ik opgeleid ben en me laat inspireren door Elmer Hendrix (“Zinnen die de Ziel raken”, “Tao en de kunst van Familieopstellingen” en zijn 3e boek “Volwassen worden voor Volwassenen”) en Els van Steijn (de Fontein) is mijn manier van werken nauw verbonden met die van hun.

Voor meer uitleg over familieopstellingen, het representant zijn en systemisch werken ga naar “veel gestelde vragen”

Zou je graag willen deelnemen, dan zijn onderstaande data in 2024 een mooie kans om mijn manier van familie opstellen en systemisch werken te ervaren.

Begeleiding

Tijdens deze dag werk ik met verschillende opstellingen in de groep, afgewisseld met meditatie, een stukje theorie over het systemisch werken en lichaamsgerichte oefeningen. Omdat het systemisch werken innerlijke processen bij de deelnemers opgang kan brengen en dit als intensief ervaren wordt, kies ik er voor een middag een workshop te geven en niet een hele dag. Deze middag kan je op twee verschillende manieren ervaren:

Je kan zelf een vraag of thema inbrengen waar je tegenaan loopt in het leven. In een veilige sfeer gaan we jouw familiesysteem met de daarbij horende dynamiek, fysiek in de ruimte opstellen en op een vriendelijke wijze verder uitdiepen. Andere deelnemers in de groep representeren jouw familieleden tijdens de opstelling.

Je kunt ook deelnemen als representant. Je brengt geen eigen vraag in. Je staat ter beschikking voor het familiesysteem van andere deelnemers en je kan op uitnodiging worden opgesteld in de ruimte. Dit is een veilige toegankelijke vorm om kennis te maken met familieopstellingen en mijn manier van werken.

Data 2024:

 Zondag 2 juni

– Zondag 25 augustus

– Zondag 6 oktober

– Zondag 1 december

Tijd: Inloop vanaf 12:20 uur, ik wil graag starten om 12.45 uur en eindigen om uiterlijk 17:30 uur.

Locatie: deze bijzondere dag vindt plaats op de sfeervolle rustige plek YogaNoord in Oosterhout (Nijmegen – Noord) 

Ik vond het een heel mooie ervaring om deel te nemen als representant in de groep en was ook onder de indruk van jouw energie.

Er gebeurt heel veel op zo’n middag en er beweegt best wat in me. Ik voelde me zo op m’n plek en werd zo blij van wat ik op deze manier ook kon betekenen voor anderen en hun proces. 

Bert

Door de liefdevolle begeleiding, die je op zijn intense dag echt nodig hebt, voelde ik mij op mijn gemak. Hierdoor heb ik mijn eigen pijnlijke dingen onder ogen durven komen. Nu ben ik bereid ze meer los te gaan laten.

Helma

Mooi om te zien hoe Ryanne vanuit een warme, veilige basis mensen inzicht biedt in hun patronen en hun familiesysteem. Ryanne begeleidt de familieopstellingen op een professionele manier met veel liefdevolle aandacht.

Ze is intuïtief heel sterk, gaat respectvol om met de mensen en hun vraagstukken en tijdens haar opstellingsdag is er een hele fijne, vertrouwde sfeer. Zeker een aanrader als je je inzicht wilt krijgen in je patronen en je familiesysteem.

Cindy

Zeer professioneel in een zeer vertrouwde omgeving. Je krijgt bruikbare inzichten mee als je daar voor open staat.

Chris

Een veilige en professionele omgeving om samen te kijken naar mijn verleden, het heeft mij veel inzichten opgeleverd.

Daarnaast is Ryanne een hartelijke en warme persoonlijkheid waarbij je je snel op je gemak voelt.

Willem

Het was een intense ervaring en er is veel in beweging gekomen bij mezelf. Er werd in mooie duidelijke taal gesproken en de begeleiding was erg respectvol naar de groep.

Larissa