Individuele familieopstelling

Op integere en respectvolle wijze kijken we samen naar de kern van het (familie) thema waar je tegenaan loopt. Dit doen we met een individuele familieopstelling. Dit wil zeggen dat je niet met een groep bent, maar dat alleen jij en ik aanwezig zijn. Het familiesyteem (vader,moeder, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s enz.) waarin jij geboren bent, wordt gevisualiseerd met behulp van papier, poppetjes of een opstelling in de mind. Ik stem de manier van opstellen af op jou als persoon.

Deze vorm van begeleiden wordt ook wel systemisch werken genoemd. Meer uitleg hierover bij “Veel gestelde vragen”
Ik start de familieopstelling met een korte meditatie en na de opstelling is er nog de ruimte om het nodige te delen. Gedurende de sessie zul je systemisch gecoacht worden door mij. Hierbij wil ik aangeven dat de beweging die vanuit de ziel is gemaakt tijdens de opstelling, alleen maar te voelen is door stilte en overgave en niet door het vanuit je hoofd te analyseren en willen begrijpen.

Aangezien ik opgeleid ben en me laat inspireren door Elmer Hendrix (Zinnen die de Ziel raken en Tao en de kunst van Familieopstellingen) en Els van Steijn (de Fontein) is mijn manier van werken nauw verbonden met die van hun.

Individuele Familieopstelling i.c.m. massage

Voor mij is het een unieke manier om datgene wat bij de individuele familieopstelling in beweging is gezet, op een liefdevolle wijze te integreren in jezelf door aanraking en massage. Doordat ik het familiesysteem samen breng met massage, kan er door deze vorm van systemisch werken een mooie verdieping ontstaan in de behandeling.

Ook voel ik tijdens het masseren welke systemische familiepatronen er in het lijf zijn vastgezet. Ik begeleid je via een meditatie daar naar toe en ik laat je een aantal systemische zinnen uitspreken. Hierdoor kan er al een ontzettende mooie beweging van loslaten en ontspanning ontstaan. Je voelt je vrijer en weer verbonden met je innerlijk zijn.