Workshop familieopstellingen

Tijdens een workshop bied ik een systemisch geschoolde blik op jouw leven, werk en degenen met wie je verbonden bent.

In mijn overtuiging en ervaring kan een opstelling een dieper inzicht geven in de dynamiek en de patronen die jij vaak onbewust draagt, vanuit jouw lot en familiesysteem. Een familieopstelling kan er voor zorgen dat je een nieuwe verhouding vindt tot eigen overtuigingen of levenssituaties, waardoor nieuwe mogelijkheden in zicht komen die jouw leven en werk kunnen verrijken. 

Werkwijze

Tijdens een workshop familieopstellingen in een groep breng je als vraagsteller een vraag of thema in. Het gaat om issues waar je tegenaan loopt in je leven. De begeleider zal vanuit jouw familiesysteem representanten (andere groepsleden) opstellen in de ruimte, die staan voor jouw familieleden. Hierdoor ontstaat er een zichtbare dynamiek waarin de emotionele spanningsvelden binnen deze familierelaties zich afspelen. Deze vorm van werken wordt ook wel systemisch werken genoemd.

De representanten bewegen vanuit de energie van jouw opgesteld familielid, de begeleider zal leiding nemen in dit proces daar waar nodig is.

Door dit fysiek in de ruimte te zien en te voelen, kan er al veel moois in jouw familiesysteem in beweging komen. Vooral omdat je met een groep bent zal de familiedynamiek nog krachtiger voelbaar zijn.

Ook is er de mogelijkheid om je op te geven als representant tijdens de workshop familieopstellingen. Dit is vooral bedoeld voor mensen die graag kennis willen maken met en willen ervaren wat een familieopstelling nou precies doet en in beweging brengt. Kosten daarvan kun je terugvinden bij “tarieven”.

Aangezien ik opgeleid ben en me laat inspireren door Elmer Hendrix (Zinnen die de Ziel raken) en Els van Steijn (de Fontein) is mijn manier van werken nauw verbonden met die van hun.

Voor meer uitleg over familieopstellingen, het representant zijn en systemisch werken ga naar “veel gestelde vragen”

Zou je graag willen deelnemen, dan zijn onderstaande data in 2023 een mooie kans om mijn manier van familie opstellen en systemisch werken te ervaren.

Begeleiding

Tijdens deze dag werk ik met verschillende opstellingen in de groep, afgewisseld met meditatie, een stukje theorie over het systemisch werken en lichaamsgerichte oefeningen. Omdat het systemisch werken innerlijke processen bij de deelnemers opgang kan brengen en dit als intensief ervaren wordt, kies ik er voor een middag een workshop te geven en niet een hele dag. Deze middag kan je op twee verschillende manieren ervaren:

Je kan zelf een vraag of thema inbrengen waar je tegenaan loopt in het leven. In een veilige sfeer gaan we jouw familiesysteem met de daarbij horende dynamiek, fysiek in de ruimte opstellen en op een vriendelijke wijze verder uitdiepen. Andere deelnemers in de groep representeren jouw familieleden tijdens de opstelling.

Je kunt ook deelnemen als representant. Je brengt geen eigen vraag in. Je staat ter beschikking voor het familiesysteem van andere deelnemers en je kan op uitnodiging worden opgesteld in de ruimte. Dit is een veilige toegankelijke vorm om kennis te maken met familieopstellingen en mijn manier van werken.

Jouw bijdrage

90 euro voor het inbrengen van een vraag individueel

175 euro voor het inbrengen van een vraag per relatiekoppel

150 euro voor een vraag per gezin

40 euro als je deelneemt als representant

Prijzen zijn inclusief onbeperkt thee, water en iets lekkers.

Data 2023:   

Zondag 26 maart 2023 (nog enkele plekken voor representanten)

– Zondag 23 april EXTRA dag

– Zondag 18 juni 2023

– Zondag 24 september 2023

– Zondag 5 november 2023

– Zondag 17 december 2023

Tijd: Inloop vanaf 12:20 uur, ik wil graag starten om 12.45 uur en eindigen om uiterlijk 17:30 uur.

Locatie: deze bijzondere dag vindt plaats op de sfeervolle rustige plek YogaNoord in Oosterhout (Nijmegen – Noord) 

Door de liefdevolle begeleiding, die je op zijn intense dag echt nodig hebt, voelde ik mij op mijn gemak. Hierdoor heb ik mijn eigen pijnlijke dingen onder ogen durven komen. Nu ben ik bereid ze meer los te gaan laten.

Helma

Na de intense opstelling ervaar ik vrijheid, opluchting, verbinding en vertrouwen. Door de fijne, integere, zachte begeleiding voelde ik me veilig en gedragen.

Marjolein

Het was een intense ervaring en er is veel in beweging gekomen bij mezelf. Er werd in mooie duidelijke taal gesproken en de begeleiding was erg respectvol naar de groep.

Larissa