Systemisch lichaamswerk

In deze vorm breng ik een familieopstelling samen met het masseren / aanraken van jouw lichaam, dus als het ware begeleid ik een innerlijke opstelling via jouw lichaam.

We worden allemaal geboren in een eigen familiesysteem. We zijn 50% onze biologische moeder en 50% onze biologische vader.

De moeder staat voor de vrouwelijke energie in je lichaam, ook wel de yin energie genoemd; je gevoelswereld, je emoties, je intuïtie, mildheid, ontvangen van anderen, je verbinden met jezelf, met de ander en met het leven.

De vader staat voor de mannelijke energie in je lichaam, ook wel de yang energie genoemd; het doen, actief zijn, geven, bewegen, actie, innerlijke daadkracht, jezelf neerzetten in de wereld.

Is er een verstoring in de relatie met 1 van je ouders om welke reden dan ook, dan kan dit direct een uitwerking hebben op je lichaam.

Ook leven we vooral in een mannelijk georiënteerde maatschappij, niet te lang stil staan, maar gewoon weer doorgaan en vooral presteren. Hierdoor krijgt het vrouwelijke in jou veel te weinig aandacht om er ook te zijn.

Je energie huishouding raakt al gauw uit balans, en fysieke en emotionele klachten dienen zich aan.

Door via mijn aanraking af te stemmen op de “blokkade” in jouw lichaam en in te voelen in jouw familiesysteem, komen we al gauw bij de kern van je probleem.

Een geleide opstelling in de mind en via je lichaam ondersteun ik altijd met ademhalingsoefeningen, visualisaties en loslaat oefeningen.

Direct is er innerlijke rust, meer emotioneel en fysiek bewustzijn, meer ontspanning, levensenergie en vreugde voelbaar.

“Alsof er een last van je af gevallen is”, hoor ik mijn cliënten vaak zeggen.