Relatieopstelling voor koppels

  • Mis jij de liefdevolle aandacht en aanraking van je partner?
  • Heb jij soms ook het gevoel de vader of moeder te zijn van je partner, in plaats van de gelijkwaardige liefdespartner?
  • Zou je meer een team willen zijn met elkaar dan telkens weer die strijd?
  • Is het soms lastig voor je om je eigen grenzen te voelen en aan te geven binnen je liefdesrelatie?
  • Waarom trek je toch altijd partners aan die zo lijken op je vader of moeder?
  • Besteden jullie meer aandacht aan het werk, kinderen, vrienden dan aan elkaar?
  • Verlies jij jezelf wel eens in de behoefte en verwachtingen van je partner en zou je meer jouw behoeftes en verlangens willen uitspreken?
  • Heb jij het gevoel dat je je partner telkens moet redden of verzorgen?

Misschien herken je het 1 en ander van wat hierboven staat.

Zoals je weet komen bijna alle patronen en dynamieken binnen partnerrelaties voort uit oude kind pijn stukken en dynamieken vanuit je gezin van herkomst en voor ouders.

Het kan zijn dat 1 van jullie of jullie beide deze stukken nog niet voldoende hebben verwerkt en dan is de kans groot dat het tussen jullie in is komen te staan.

Een relatieopstelling geeft deze, vaak onbewuste, patronen en dynamieken direct bloot en maakt de oorzaak zichtbaar waarom de liefde en verbinding in jullie relatie op dit moment niet meer zo stroomt.

Wat ik zo mooi vind aan een relatieopstelling is dat beide partners elkaars pijnstukken kunnen zien en die van zichzelf en hoe deze de liefdesstroom in de relatie is gaan blokkeren.

Door dit samen aan te kijken en los te gaan laten tijdens de opstelling, ontstaat er direct veel meer verbinding tussen beiden, je ziet elkaar echt weer voor wie hij of zij werkelijk is.

Hierdoor ontstaat er weer een fijn samenzijn in de relatie vanuit rust, gelijkwaardigheid, verbinding en liefde en niet meer vanuit strijd, behoeftigheid of tekort.

Samen groei je naar een volwassen liefdesrelatie en mocht je kinderen hebben, dan ga je ook steviger op je plek staan naast elkaar als ouders van jullie kinderen.

En soms kan het zijn dat de relatieopstelling jullie het inzicht geeft dat het beter is om jullie relatie samen in liefde en met respect voor elkaar te beeindigen. En dan is dat het mooie en ook pijnlijke inzicht wat de opstelling jullie gegeven heeft.

Check mijn Instagram voor Relatie-inspiratie